Kraambed

Zodra jullie kindje geboren is begint je kraambedperiode. In deze tijd is het de bedoeling dat je weer herstelt van de bevalling en leert hoe je met je kindje moet om gaan. Hiervoor heb je de zorg van een kraamverzorgende kunnen regelen van tevoren.Zij komt jullie ongeveer 8 dagen helpen.De verantwoording boven de kraamzorg heeft de verloskundige.Als je bij ons zwangerschapscontroles hebt gehad doen wij automatisch ook de nazorg van het kraambed.Heb je de voorzorg bij een gynaecoloog gehad dan kun je je ook bij ons voor "losse nazorg" aanmelden. We komen dan  in de zwangerschap nog even kennismaken.

Tijdens de  nazorg doen we ongeveer  5 huisbezoeken waarbij we de baby wegen en voedingsadviezen geven, de bloeddruk meten, HB bepalen, evt hechtingen controleren/verwijderen.We maken tijd voor de nieuwe situatie en gevoelens. Zijn er vragen of problemen met u of de baby dan kun je 24 uur per dag contact opnemen

Het laatste huisbezoek doen we altijd  een dag nadat de kraamverzorgster haar werkzaamheden heeft afgerond. Je hebt dan wellicht nog vragen en we bespreken tevens de anticonceptie .Als laatste maken we een afspraak voor de 6 weken nacontrolecheck en vindt er overdracht naar de jeugdgezondheidszorg plaats (consultatiebureau).